VGSD: Vereniging Gezonde Samenleving Doetinchem en omstreken

Inmiddels is er veel gebeurd rond de gezonde samenleving. De oprichting van de vereniging is een feit en we zijn intussen ook gestart met de distributie van gezond voedsel.

Toen we in 2021 begonnen met het project hadden we het wat anders voor ogen dan hoe we nu bezig zijn. Een locatie met daarop eigen voedselvoorziening, gezondheidszorg en onderwijs bleek te hoog gegrepen, of is de tijd nog niet rijp. Wat ons wel haalbaar leek is het opstarten van distributie van gezond voedsel, biologisch voedsel. Van de boer rechtstreeks naar de consument. Daar zijn we eind vorige maand daadwerkelijk mee gestart. De testfase is goed doorlopen en we kunnen opschalen.

Deze activiteiten doen we onder de vlag van de Vereniging Gezonde Samenleving Doetinchem en omstreken (VGSD), die we van de zomer hebben opgericht. Voor de voorbereidingen hebben we een half jaar uitgetrokken. We waren begonnen met het definiƫren van kernwaarden, zodat we in de toekomst met alle activiteiten die we gaan doen ergens op terug kunnen vallen.

Het zal niet alleen bij voedselvoorziening blijven. Al is het wel de basis. Binnen afzienbare tijd zal de VGSD ook invulling geven aan gezondheidszorg en onderwijs (in die volgorde).

Over de activiteiten van de VGSD en de webshop zult u op deze site niet zoveel vinden. De vereniging heeft een eigen site: vgs-doet.nl.